SINELE VINDECATOR

Un plan revolutionar pentru a-ti intari sistemul imunitar si a te mentine sanatos toata viata

Deepak Chopra și Dr. Rudolph E Tanzi, SINELE VINDECĂTORUn plan revoluționar pentru a-ți întări sistemul imunitar și a te menține sănătos toată viața, Lifestyle Publishing, Grup Editorial TREI, București, 2019.

Deepak Chopra, medic, cu cercetări deosebite în medicina integrativă și transformare personală și Rudolph Tanzi, doctor în medicină, profesor de neurologie, pionier în cercetarea genetică a bolilor neurodegenerative, fiind unul dintre cei care au descoperit cele trei gene ale bolii Alzheimer, au revolu

ționat medicina și modul de înțelegere al relației minte-corp.

După două bestselleruri internaționale, Supercreierul și Supergenele, cei doi autori revin cu o carte extraordinară, argumentată științific într-un mod ușor de citit și asimilat, despre importanța sistemului imunitar privind starea de sănătate pe termen lung și despre cum stresul cronic și inflamația sunt principalele cauze ale diferitelor boli, printre care afecțiunile cardiace și diabetul de tip 2. „Sinele vindecător” ne oferă o hartă clară și concisă care ne permite să folosim aceste informații pentru a ne vindeca și a rămâne sănătoși toată viața” (Dr. James R. Doty, profesor de neurochirurgie și autorul bestsellerului În atelierul de magie, Coperta 2).

            Cartea este împărțită în două părți: Partea I – „Calea spre vindecare” și Partea a II-a – „Vindecarea are loc acum”. „Calea spre vindecare”, partea teoretică a cărții, aduce în atenția cititorilor cele mai noi cercetări și descoperiri despre conexiunea minte – corp (sistemul unitar), minte – genă și conexiunile minte – imunitate pentru a examina modul în care putem gestiona cel mai bine stresul și inflamația pentru a ne putea dezvolta propria cale de auto-vindecare.

                Vindecarea are loc acum”, partea practică a cărții, reprezintă „planul de acțiune de 7 zile”, în care pentru fiecare zi a săptămânii sunt descrise acțiuni și pași de realizat atât pentru corp, cât și pentru minte, în așa fel încât să avem o stare de bine și o sănătate pe termen lung. Astfel, Luni începe cu recomandări privind alimentația antiinflamatoare („Un stil de viață optim pentru sănătatea microbiomului tractului intestinal”, p. 263), Marți are legătură cu recomandări privind reducerea stresului (recăpătarea controlului interior, prioritar și restabilirea ordinii în factorii exteriori, p. 278), Miercuri prezintă măsuri antiîmbătrânire („Încetinirea procesului de îmbătrânire, cele mai importante 10 variabile”, p. 293), Joi avem îndemnul „Ridică-te, fă mișcare, odihnește-te, dormi” (pentru menținerea bioritmurilor sincronizate, p. 308), Vineri este dedicată Convingerilor fundamentale („Convingerile fundamentale sunt ca aisbergurile, își arată doar vârful de deasupra apei”, p. 329), Sâmbătă analizează legătura noastră cu chinul și „deschide calea spre non-chin” („Non-chinul nu este un termen familiar, dar îl vom folosi pentru a îngloba trei lucruri bine cunoscute: cedarea, acceptarea și scurgerea”, p. 336) și , în final, Duminică „este o zi potrivită pentru a reflecta la valorile tale superioare” (p. 349) (Evoluție).

            „Acum ai cunoștințele necesare pentru a urma un model nou – sinele vindecător – care îți va întări imunitatea și-ți va proteja sănătatea pe tot parcursul vieții” (p. 237).     

 

Verified by ExactMetrics