Prizonierul

O poveste despre iertare, eliberare și iubire | Anand Dílvar

Anand Dílvar,  Prizonierul – O poveste despre iertare, eliberare și iubire, Lifestyle  Publishing, Grup Editorial TREI, București, 2019

Prizonierul se adresează celor curajoși, capabili să-și pună la îndoială propriile convingeri fără teama de consecințe (Coperta 4).

„Adept al învățăturilor lui Osho, Anand Dílvar dezvăluie modul în care putem depăși sentimentul de vină, rănile din trecut și cum putem ierta, pentru a înțelege adevăratul sens al iubirii și pentru a descoperi scopul real al vieții noastre pe Pământ” (Coperta 4).

„Cei mai mulți oameni cad în capcana asta stupidă de a acumula din ce în ce mai mult. Unii acumulează averi și proprietăți, alții, cunoștințe și titluri. Sunt paralizați de teama de a nu fii săraci, de ce spun ceilalți despre ei, de anu fi o persoana de valoare. Nu înțeleg că nu ceea ce au îi face valoroși, ci ceea ce sunt – Anand Dílvar (Coperta 3).

Protagonistul acestei povești, naratorul, trăiește o experință profundă în urma unui accident de mașină, care i-a paralizat întregul corp. Deși conștient, el nu poate vorbi cu cei din jur, familie, medici, asistente medicale și, astfel, asistă neputincios la tot ce i se întâmplă. Cartea este o călătorie a descoperirii de sine, prezentată sub forma unei conversații interioare între personajul principal și ghidul său spiritual. „Autorul ne ghidează într-o manieră rapidă și simplă prin universul minții către zona unde ne putem găsi Sinele sănătos, pe care se pare că îl auzim doar atunci când noi înșine nu putem vorbi” scrie Dr. Héctor Salama Penhos, Directorul Universității Gestalt din America, în Prologul cărții (p. 13).

La finalul cărții apar inevitabil o serie de întrebări. „Al cui prizonier ești? Al rănilor pe care le-ai suferit în copilărie? Al traumelor copilăriei? Al ceea ce alții vor ca tu să fii? Al unei relații nereușite? Al rutinei vieții tale?” (p. 124).

Verified by ExactMetrics